Nieuws

Categories
Reset filters Pas toe

Onze evenementen

  • Banderola Lava, lintvormig ton-sur-ton

    Banderola Lava uit de serie Banderola, a wave of flowers Maakt de serie lintvormige potanthuriums (voorlopig) compleet! Nadat vorig jaar al de rode Banderola® Roja en de witte Banderola® Cava werden geïntroduceerd is sinds dit jaar de productie van Banderola® Lava op stoom gekomen. De meest geschikte potmaat om Banderola Lava in te telen is potmaat […] »

  • Anthura Nazare scoort goud op de HTA National Plant Show

    Phalaenopsis Anthura Nazare heeft op de prestigieuze National Plant Show van de Horticultural Trades Association een gouden prijs weten te scoren. De inzending was gedaan door Javado samen met Anthura.  Deze prijzen (Awards) worden toegekend aan de meest innovatieve en bijzondere nieuwkomers in het assortiment.    De prijswinnaars hebben het in zich om uit te […] »

  • Sierteelt ook geschikt voor vertical farming – Greentech 2024

    We zien goede kansen voor de toepassing van vertical farming bij de teelt van hoogwaardige planten. Hoewel vertical farming vaak wordt geassocieerd met de teelt van sla en bladgroenten, wijst Commercieel Directeur Marco van Herk erop dat deze technologie beter benut kan worden voor de teelt van hoogwaardige planten en in gebieden met uitdagende teeltomstandigheden. […] »

  • In gesprek met Stefan Groenewegen over verduurzaming

    Duurzaamheid bij Groene Tint: Overstappen op ledverlichting en andere initiatieven De sierteelt in Nederland is in raptempo aan het verduurzamen en daar mogen we trots op zijn. Daarom besteden we graag aandacht aan de duurzame initiatieven die in de sector worden genomen, die door indrukwekkende technieken, slimme oplossingen en gepassioneerde ondernemers met lef worden gedragen. […] »

  • Anthura Antwerp, een fijngeslepen Phalaenopsis

    Met haar rijkelijke hoeveelheid aan zachtroze bloemen met rode lippen is de Anthura Antwerp een juweel. Deze schat garandeert 13 weken (ongeveer 3 maanden) aan schitterende schoonheid.  De Anthura Antwerp is als een diamant onder de phalaenopsis. Vernoemd naar de wereldwijde hoofdstad van deze kostbare edelsteen, is de Anthura Antwerp een bestendig en schitterend resultaat […] »

  • FlowerTrials 2024, ben jij erbij?

    Breng jij ons een bezoek tijdens de FlowerTrials? Tijdens FlowerTrials presenteren wij veelbelovende rassen, sprankelende noviteiten en inspirerende concepten. In onze showkas word je ondergedompeld in een zee van betoverende orchideeën, adembenemende anthuriums en bloeiende bromelia's. Je bent van harte welkom. »

  • Melodia: ‘een ras waar muziek in zit’

    Een ware revolutie in de wereld van de rode potanthuriums. De traditionele potanthuriumteelt is gericht op de potmaten van 14cm en groter. Het nieuwe ras Melodia® valt in dit segment, maar onderscheidt zich verder in alles ten opzichte van dit assortiment.  »

  • Manta Palau, een visueel spektakel

    Manta® Palau, de nieuwste toevoeging aan de Manta® More-serie, betovert met haar okergele bloemen die een prachtige roze gloed hebben. Deze combinatie geeft de plant een warme uitstraling die doet denken aan de betoverende koraalriffen van Palau. »

  • Gevoelstemperatuur van een plant

    Wat is de gevoelstemperatuur van het heersende kasklimaat voor de plant, hoe groeit de plant onder die omstandigheden en is dat gelijkwaardig aan de vorige keer bij hetzelfde gemeten kasklimaat? Allemaal vragen waar wij ons mee bezighouden. »

Bekijk ook