Nieuws

Categories
Reset filters Pas toe

Onze evenementen

 • Johan van Vliet wordt ons aanspreekpunt voor bromelia’s 

  Na onze start met bromelia veredelingsactiviteiten heb ik de kans gekregen om naast mijn activiteiten als Account Manager phalaenopsis, ook het productmanagement en de binnenlandse verkoop van bromelia op mij te nemen.  »

 • Reductie gebruik fossiele brandstoffen in anthuriumteelt door actieve ontvochtiging

  Actieve ontvochtiging is naast het oplossen van glazigheids- en kwaliteitsproblemen in het gewas ook een goede manier gebleken om het gasverbuik te reduceren. In de teelt gaat nog steeds een aanzienlijk deel van het energieverbruik naar het reduceren van de luchtvochtigheid om voldoende gewasactiviteit te behouden. »

 • Interview met Double H Nurseries uit het Verenigd Koninkrijk

  Double H is marktleider op het gebied van kamerplanten en levert meer dan 4,5 miljoen kamerplanten aan supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. Zij hebben veel geïnvesteerd in de modernste productiefaciliteiten en zijn toonaangevend in de sector met innovatieve, duurzame en efficiënte productiemethoden. »

 • Haal de zon in huis met Florida! 

  Een oranje potanthurium hoort in het assortiment thuis. De prachtige oranje bloemen van Florida contrasteren mooi bij de donkere bladeren: al van ver is de kleur opvallend aanwezig. »

 • Positieve ervaringen in phalaenopsis met LED winter 2022-2023

  Door de hoge energiekosten die vorig jaar plotseling een feit waren, hebben veel kwekers besloten om de investering in LED naar voren te halen. Veruit de meeste phalaenopsis kwekers belichten onder hybride LED en in een enkel geval wordt er geteeld onder (deels) full LED. Het belichtingsseizoen is nu bijna ten einde en de eerste balans kan opgemaakt worden.  »

 • Het belang van cyberveiligheid in de glastuinbouw

  Wat als  jouw organisatie geïnfiltreerd  wordt door cyberciminelen? Die vraag moet elk bedrijf zichzelf stellen volgens Patrick Hakvoort, manager infrastructuur bij Anthura. Hackers kijken welke data ze kunnen gebruiken voor zichzelf of hoe ze een bedrijf geld afhandig kunnen maken. »

 • Matata, klein gebaar, groot plezier 

   De meest recente aanvulling in het segment van de kleine potmaten is Matata®. Een verschijning waar de consument vrolijk van wordt. De kleur, de vorm en de enorme hoeveelheid bloemen zijn allemaal pluspunten van deze kleine alleskunner.  »

 • Terugblik beurzen TPIE en IPM

  Januari is een belangrijke maand op het gebied van beurzen, want dan vinden de IPM in Essen (Duitsland) en de TPIE in Florida (USA) plaats. Wij kijken terug op twee druk bezochte beurzen met veel goede gesprekken en interessante bezoeken. »

 • In gesprek met Gardenkoala uit Turkije

  Al ruim 10 jaar werkt Anthura samen met Gardenkoala, een Turks productiebedrijf en teler van vele soorten bloeiende en groene potplanten. Wij spraken met Enes Kahya, manager van de orchideeën- en anthuriumproductie: "Het is een voorrecht om te werken in het vakgebied waar mijn passie ligt." »

Bekijk ook