Livium schilderij op weg naar Zweden

Met een schitterende donatie voor de Hartstichting op de koop toe!

Het kunstwerk van Livium®, dat gemaakt is tijdens de Royal FloraHollandTrade Fair, is woensdag 19 december uitgereikt aan Lex Vollebregt van OZ Planten in Aalsmeer. Toen de verf nog nat was, bracht hij samen met zijn Zweedse klant, Blomsterlandet, een bezoek aan de stand van Stolk Brothers. Het kunstwerk sprak zo tot de verbeelding dat Blomsterlandet direct interesse toonde om het schilderij over te nemen.

Als tegenprestatie maken OZ Planten en Blomsterlandet samen het royale bedrag van €3.000,- over aan de Hartstichting. De Nederlandse anthuriumtelers zijn ambassadeur voor de Hartstichting, dus het goede doel voor de actie was snel duidelijk.

Livium is een unieke noviteit in het potanthurium assortiment. Wij noemen het zelfs ‘Anthurium Art’ en daarom is de introductie van de plant op de Royal FloraHolland Trade Fair opgeluisterd met een schilder. Zij heeft gedurende twee dagen twee kunstwerken geschilderd met Livium als model.

Stolk Brothers uit Bergschenhoek teelt Livium en de plant is beschikbaar in de potmaten 14 en 17 cm. “De actie op de beurs was een groot succes”, aldus David Stolk. “Er gebeurde letterlijk en figuurlijk wat op onze stand. De actie met de schilder had aantrekkingskracht op bezoekers en Livium viel enorm in de smaak. Het overtrof onze verwachtingen.”

De interesse in deze nieuwe variëteit is groot. Deze kleurstelling in potanthuriums is uniek en daarom valt het onder andere zo goed in de smaak. Interesse voor de planten is groot en veel klanten willen Livium opnemen in het assortiment.

Het schilderij zal bij Blomsterlandet een mooie, prominente plek krijgen in het bedrijf en de eerste Livium planten zijn het schilderij al voor gegaan naar Zweden.