Brisbane, nieuwkomer in het meertaksegment

Het meertaksegment heeft de afgelopen jaren een geheel eigen plek verworven in de phalaenopsismarkt.

Het product onderscheidt zich met haar drie en vier takken (soms zelfs vijf) van de ‘gewone’ één en tweetak en biedt door de vele bloemen veel sierwaarde. Niet verwonderlijk dat vooral bloemisten dit segment omarmen om zich hiermee te onderscheiden ten opzichte van de phalaenopsis die in andere kanalen wordt verkocht.

Met de introductie van het ras Anthura Dover twee jaar geleden is er door Anthura een stevige basis gelegd in het meertaksegment. Dover kenmerkt zich door de compacte gestapelde groeiwijze, een hoog percentage vier-takkers en bloemmaat 7 cm.

Phalaeanopsis Anthura Brisbane.

Anthura Brisbane

Met nieuwkomer Anthura Brisbane is het assortiment voor het meertaksegment uitgebreid op de eigenschappen planthoogte en bloemmaat. Brisbane heeft dezelfde compacte gestapelde groeiwijze als Dover, maar dan met een hoog percentage drie-takkers en een bloemmaat van 8 cm. De planthoogte is met 60 cm hetzelfde. Brisbane kenmerkt zich dus door de grotere bloemmaat van 8 cm ten opzichte van Dover. De bloemkleur van Brisbane is echt wit te noemen en geeft met de groene takkleur het geheel een frisse uitstraling!

Mocht u beide rassen nog niet hebben ontvangen op uw bedrijf, vraag dan uw sales manager voor de beschikbaarheid en laat het product u overtuigen!

Anthurinfo
Dit artikel is een onderdeel van Anthurinfo oktober 2016 – Lees hier de volledige uitgave.