Anthura neemt Bromelia veredelingsactiviteiten van Handelskwekerij van der Velden over 

Anthura en Handelskwekerij van der Velden hebben een bindende overeenkomst gesloten waarbij Anthura de Bromelia veredelingsactiviteiten en de jonge plantenproductie van de zaad- en weefselkweekrassen van Handelskwekerij van der Velden overneemt.  

Handelskwekerij van der Velden gaat zich toeleggen op de productie van jonge planten van stek van Bromelia’s en zich specialiseren in de groene plantenmarkt. 

Mark en Iwan van der Knaap, beiden Directeur van Anthura, bevestigen dat deze overname perfect past in het plaatje van hun bedrijf, dat gespecialiseerd is in lang houdbare, tropische siergewassen. Tropische siergewassen zijn niet alleen lang houdbaar, maar groeien ook op half-schaduwplaatsen, waardoor gebruik in kantoor en in huis optimaal is. Dit sluit naadloos aan bij het streven om de wereld mooier te maken en iedereen – waar ook ter wereld – te laten genieten van anthuriums en orchideeën en nu dus ook bromelia’s! 

De jarenlange ervaring van Handelskwekerij van der Velden gaat volgens Sjef van der Velden niet verloren en zal door de specialistische kennis van Anthura verder worden geoptimaliseerd. 

“Deze tropische Bromelia is een welkome aanvulling op ons Anthurium- en Orchideeënassortiment. Hiermee kunnen wij onze positie in de sierteeltsector versterken en zeker bij het bedienen van de wereldmarkt zal het onze aantrekkingskracht vergroten. Met onze specialistische kennis kunnen wij het mooie Bromelia-assortiment van Handelskwekerij van der Velden verder uitbouwen”, aldus Commercieel Directeur Marco van Herk.