Olivius is het Italiaanse goud onder de snijanthurium

Er zijn rassen waarvan de naam direct een associatie oproept met kleur en direct duidelijk is hoe de bloem kan worden toegepast in een boeket. Een voorbeeld hiervan is Olivius®. Deze nieuwe snijanthurium, die naar haar olijfgroene kleur is vernoemd, spreekt de creatieveling zeker tot de verbeelding vanwege haar unieke, onderscheidende kleur. Het is een kleur die goed past in de huidige natuurlijke trend en de verwachting is dat deze kleur de komende jaren populair blijft.

In de teelt is Olivius een technisch goed ras. De internoden zijn gemiddeld en de bladkwaliteit is erg goed. Testen geven aan dat er meer dan 100 stelen per m² gesneden worden, als jong blad breken toegepast wordt in de teelt. Een ander bijkomend pluspunt is de lange steellengte, waardoor bloemen met lange stelen kunnen worden geproduceerd. Hierdoor is de toepasbaarheid van de bloem aanzienlijk groter dan met een kortere steel.

Feedback van bloemisten is lovend. De bijzondere kleur past zich in een arrangement of boeket aan als een kameleon en zorgt voor een opmerkelijk stijlvolle presentatie.