Joli Pulse makes your heat beat faster

De uiterlijke verschijning van de nieuwe Joli® Pulse is waar menigeen enthousiast van raakt. De kleurstelling van Joli Pulse verandert naarmate zij langer bloeit en groeit. De jonge, net aangelegde bloemen zijn wit van kleur en naarmate de bloemen verder uitbloeien verandert de kleur naar roze en uiteindelijk naar een frisse groene kleurstelling. Er zit leven in dit nieuwe ras die de Joli serie verder kleur geeft.

Aan de duidelijk zichtbare nerf op het schutblad ontleent het ras haar naam ‘Pulse’. Als een hartslag wordt de bloem getekend. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat het hart sneller gaat kloppen wanneer de plant gekocht wordt.

Joli Pulse heeft goede eigenschappen. De geteste houdbaarheid is uitstekend en ook kan het ras een periode van langere kou in de keten goed verdragen. Doordat deze plant in alle potmaten geteeld kan worden, kunnen we het een alleskunner noemen. Zelfs een serie met meerdere Joli kleuren in een mix in een tray behoort tot de mogelijkheden. De compacte vorm van de plant samen met een boeket van bloemen dat boven de plant uitkomt, sieren iedere ruimte waar Joli Pulse staat.

Om te kweken is Joli Pulse een redelijk makkelijk ras; er zijn niet veel bijzonderheden. In warmere gebieden kan het kleurcontrast wat minder groot worden maar de variatie in de drie kleuren blijft behouden. Soms kunnen de bloemstelen wel wat extra rekken, maar door licht en temperatuur goed in de gaten te houden, is dat onder controle te houden. Zeker voor de grotere potmaten geldt dat het op tijd wijder zetten van de planten belangrijk is. De grote hoeveelheid dik blad, dat een eigenschap is van Joli, maakt dat ze wat meer ruimte nodig kunnen hebben.