Handelsnieuws 22-10-2018

Onze handelspartners berichten wij graag over nieuws dat specifiek voor hen relevant is. Denk daarbij aan anthurium en phalaenopsis noviteiten, ontwikkelingen in de markt en bij telers, maar ook over handelsactiviteiten zoals handelsweken.

Phalaenopsis: Drie bijzondere nieuwkomers
Er gebeurt veel in de veredeling van phalaenopsis. De afgelopen tijd zijn er maar liefst drie bijzondere noviteiten geïntroduceerd die we graag aan u voorstellen. Allereerst Anthura Santa Rosa, door haar sprekende oranje lip en lila-kleurige bloemen een opvallende verschijning. Met haar hoogte van 45-50 cm en een bloemmaat van 5,5-6cm is deze nieuwkomer goed te combineren met andere kleinbloemige rassen als Vienna, Morelia en Innsbruck. Santa Rosa geeft een groot percentage 2-tak en wordt onder andere gekweekt door Ter Laak, Pannekoek Orchideeën en Van der Hoorn.

Ook willen we Anthura Oxford in the picture zetten. Dit nieuwe ras kreeg in onze showkas al snel de bijnaam “Cambridge Improved”. Een hele eer, aangezien het ras Cambridge inmiddels legendarisch is in het hogere segment wit. De plantopbouw van Oxford is compacter, het 2-tak percentage hoger en de bloemen zijn groter dan die van Cambridge. Dit nieuwe ras is hierdoor ook goed geschikt voor het maken van o.a. cascades. Oxford wordt gekweekt door onder andere Levoplant, DC van Geest en VW Orchids.

Het laatste ras dat uitlichten in deze nieuwsbrief is Anthura Torino. Tot op heden was er geen ras met de combinatie van een gele bloemkleur met een gestreept patroon, dat voldeed aan de eisen van de huidige markt. Torino heeft gemiddeld 12 bloemen, met een diameter van 9 cm, per tak en is een prachtige aanwinst van ons assortiment én dat van kweker Levoplant waar Torino onder andere verkrijgbaar is.

Livium: The next generation anthurium
In de komende weken kunt u bij Stolk Brothers kennis maken met anthurium Livium. De rood-wit gestreepte bloemen van deze noviteit zijn zo bijzonder dat het lijkt alsof er een krijtstreep op de bloemen is aangebracht. Zowel Anthura als Stolk Brothers zijn trots op dit prachtige veredelingsresultaat, dat wellicht in de toekomst leidt tot een compleet nieuwe lijn van potanthuriums. De diversiteit in potanthuriums wordt groter en groter. Samen met de luchtzuiverende kwaliteiten van anthuriums hebben deze langbloeiende potplanten goede troeven in handen om verder te groeien in het bestaande plantenassortiment.

Introductie concept en nieuwe naam “Big lips”
Het assortiment van Phalaenopsis met de speciale brede lip, onder veredelaars en kwekers ook wel “Big Lips” genoemd, krijgt steeds meer vorm bij Anthura. Hoogste tijd om deze prachtexemplaren een eigen commerciële naam te geven en hier een concept omheen te bouwen. Op de Trade Fair in november zullen we u hiermee verrassen!

Actueel aanbod
Benieuwd naar de meest actuele aanvoerinformatie van anthurium en phalaenopsis potpanten? Op de website is het aanbod op soort, potmaat en per teler te vinden.

Aanbodslijst phalaenopsis
Aanbodslijst potanthurium