Plantenreis

Elke dag weer dagen wij ons zelf uit om nieuwe rassen, nieuwe kleuren en nieuwe vormen te ontwikkelen. Zo creëren we een enorme diversiteit aan Anthura rassen, die worden geproduceerd over de hele wereld.

De veredeling van phalaenopsis en anthurium is een langdurig proces. Één waarin de hoogst haalbare kwaliteit de absolute norm is. Voordat onze producten consumenten bereiken, hebben zij een ‘reis’ van zeven tot acht jaar achter de rug.

 • Veredeling

  Veredeling van Anthurium snijbloemen

  In onze grote veredelingskas worden kruisingen gemaakt. Alleen de beste zaailingen worden geselecteerd en gekloond.

  De nieuw ontwikkelde rassen worden uitgebreid getest en gekeurd. Elke plant van een bepaald ras moet aan de gewenste eigenschappen voldoen, daarom wordt elke plant steeds opnieuw weer getest. In een groot testcentrum worden de planten blootgesteld aan diverse klimaatomstandigheden.

 • Blik op de toekomst

  Showkas Orchidee
  De meest veelbelovende anthurium en phalaenopsis rassen worden in de showkas aan telers gepresenteerd. Er staan wekelijks nieuwe rassen, die direct van de veredeling naar de showkas gaan ter beoordeling van telers en handel.

  Telers hebben zo de unieke mogelijkheid om al in een zeer vroeg stadium hun toekomstige rassen te selecteren.

 • Vermeerdering

  Vermeerdering Anthurium en Orchidee in het laboratorium

  Na jaren van grondig testen en selecteren, wordt een potentieel ras in eigen laboratoria vermeerderd. Het in-vitro laboratorium in Bleiswijk is voorzien van moderne installaties. De vermeerdering van anthurium- en phalaenopsis planten wordt hier gedaan door middel van weefselkweek.

  Met uiterste zorg voor hygiëne wordt gewerkt onder steriele omstandigheden. De plantjes voldoen hierdoor aan de hoogste kwaliteitseisen. Een gezonde start van de groei van jonge planten volgt.

 • Gezonde groei

  Groei van Anthurium en Orchidee in kas

  In een 12 hectare grote, hypermoderne kas groeien de anthurium planten verder. Onze teeltmethode is innovatief en energiebewust. Het kassencomplex in Bleiswijk is uitgerust met een volledig geautomatiseerd logistiek systeem, assimilatiebelichting en luchtbevochting om de meest optimale klimaatomstandigheden te garanderen.

  De jonge phalaenopsis planten worden op de productielocatie Anthura Arndt in Duitsland geteeld. Ook daar worden de klimaatcondities met computers perfect afgestemd op elke groeifase van de plant.

Bekijk ook