Jonge planten

Voor een optimale start van uw teelt zijn sterke en gezonde jonge planten essentieel. Daarom levert Anthura sterke jonge planten uit, die passen bij een steeds innovatievere manier van telen.

Anthura teelt jonge planten onder strikte hygiënische omstandigheden. In ons eigen plantpathologisch lab worden planten uit voorzorg regelmatig getest op symptomen van ziekten en plagen. Bovendien is Anthura als leverancier van anthuriumplanten Elite® gecertificeerd.

Het jong plantmateriaal wordt geleverd in diverse producttypen (plantmaten).

 • Orchidee

  Anthura levert alleen jonge phalaenopsisplanten afkomstig van meristemen. Meristemen zijn uniform, waardoor de eigenschappen in teeltduur, aantal takken per plant en planthoogte gelijker zijn. Bovendien is de kans op uitval lager.

  De jongen planten worden geleverd in plastic vlootjes (weefselkweek) en in pluggen. De opkweek van weefselkweekplanten vraagt om speciale condities. Bij de uitlevering van de vlootjes wordt goed gecontroleerd of de plantjes een goede blad-/wortelverhouding hebben.

  Het voordeel van de grotere planten in pluggen is dat deze minder risico op uitval in de opkweek met zich meebrengen. Bovendien bieden zij een verkorting van de teeltduur met 5-7 maanden ten opzichte van de weefselkweek planten. Van de meeste variëteiten levert Anthura pluggen in trays met 60 planten. Voordat de planten in pluggen worden gepoot, worden ze op grootte gesorteerd met als resultaat een tray met uniform plantmateriaal. Deze grotere planten zijn direct door u op te potten.

  • Weefselkweek

   Bladspan (afstand bladpunt tot bladpunt): 5-8 cm
   Klare plant na ongeveer: 17 maanden
   Planten per vlootje: afhankelijk van ras
   Productcode: VLT

  • Jonge planten in pluggen

   Bladspan (afstand bladpunt tot bladpunt): 10-14 cm
   Klare plant na ongeveer: 11 maanden
   Planten per tray: 60
   Productcode: VSPL

 • Anthurium pot

  De enkele plug PP1L is de jongste plant die Anthura aanbiedt. Dankzij de kleine maat zijn de transportkosten laag. Pluggen dienen wel gedurende 4 maanden te worden opgekweekt in bijvoorbeeld een 7 cm pot. Na 3 maanden heeft de plant een maat van ongeveer 10-18 cm en is de plant sterk genoeg om in de uiteindelijke pot (groter dan 14 cm) te telen.

  Indien de uiteindelijke pot een diameter heeft van 12 cm of kleiner, kunnen er twee enkele pluggen direct in de eindpot worden gepoot. Telers met goede opkweekmogelijkheden kiezen vaak voor deze plantmaat. De grotere plantmaat, de 6 cm of 7 cm pot, is ideaal voor telers die liever niet zelf de opkweek van pluggen doen. Deze plant kan namelijk direct in de uiteindelijke pot worden gepoot.

  Anthura levert alle potanthurium pluggen (PP1L) als enkele plug en de 6 cm (6PP2) en de 7 cm (7PP2) potten met twee plantjes in één plug. De twee plantjes maken beide stek en bloemen. Het grote voordeel hiervan is dat al snel een volle, bossige plant met veel bloemen wordt geteeld.

  • Plug

   Hoogte plant: 6-11 cm
   Planten per plug: 1
   Producttype: PP1L (plug) met 90 in een 180 gaats tray

  • 6 cm pluggen

   Hoogte plant: 10-15 cm
   Planten per 6 cm plug: 2
   Producttype: 6PP2 (6 cm plug) in 28 gaats tray

  • 7 cm pluggen

   Hoogte plant: 12-20 cm
   Planten per 7 cm plug: 2
   Producttype: 7PP2 (7 cm plug) in 18 gaats tray

 • Anthurium snij

  Voor de anthurium snijbloementeelt levert Anthura uitgangsmateriaal in twee plantmaten.

  De jongste plant die Anthura aanbiedt is een plug. Deze kleine maat brengt lage transportkosten met zich mee. Wel dienen deze planten gedurende minimaal 4 maanden eerst te worden opgekweekt in een 9cm pot. Na 4 maanden heeft de plant een maat van ongeveer 20-25cm en is deze sterk genoeg om in het teeltbed gepoot te worden.
  De tweede maat, een 20-25 cm plant is dankzij het transportvolume en de bloeitijd de meest gevraagde plantmaat. Voor wie snel wil starten met de productie van bloemen is deze plantmaat ideaal. De planten kunnen direct in het teeltbed worden gepoot en produceren al binnen 4-5 maanden de eerste bloemen.

  • Pluggen

   Hoogte plant: 7-12 cm
   Bloeit na ongeveer: 8-9 maanden
   Planten per plug: 1
   Producttype: SP1

  • snijanthurium plug 20-25cm

   Potten

   Hoogte plant: 20-25 cm
   Bloeit na ongeveer: 4-5 maanden
   Planten per 9 cm pot: 1
   Producttype: 201

Bekijk ook