Winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2019!

Op woensdag 9 januari hebben wij de Tuinbouw Ondernemersprijs in ontvangst mogen nemen. De uitreiking van deze prijs vond plaats in Keukenhof, Lisse. Deze 33e editie stond in het teken van ‘Tuinbouwtransitie: aanpakken geeft energie’. Met deze prijs mogen wij ons een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

Iwan van der Knaap, directeur Anthura: “We zijn enorm trots en vereerd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. 2018 was een bijzonder jaar voor ons, waarin wij ons 80-jarig jubileum hebben gevierd. De prijs voelt als een bekroning en inspireert en motiveert ons om samen met al onze collega’s, klanten en ketenpartners te blijven bijdragen aan een kleurrijke wereld! Wij bedanken Interpolis voor de voordracht voor de Tuinbouw Ondernemersprijs en kijken er naar uit om het hele jaar ambassadeur van onze bloeiende sector te mogen zijn.“

Het oordeel van de jury:
De jury is onder de indruk hoe Anthura zich door de jaren heeft ontwikkeld. Het bedrijf heeft een zeer deskundige en betrokken directie. Anthura denkt vanuit een langetermijnvisie die zij toepassen op hun vestigingen in Nederland, maar ook in Duitsland, Macedonië en China. Duurzaamheid staat hoog op de agenda en is volgens de laatste standaard doorgevoerd in bedrijfsprocessen. Ook de samenwerking met klanten via het ketentransparantieproject FSI, om in 2020 te komen tot tenminste 90% duurzaam geproduceerde bloemen en planten, getuigt daarvan. Het bedrijf investeert veel in R&D. Dat blijkt onder andere uit het in kaart brengen van de DNA van zowel phalaenopsis als anthurium, maar ook uit de investering in een nieuw innovatie- en veredelingscentrum. Het bedrijf is een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met andere veredelaars onder de naam GenNovation. Anthura is een bijzonder goede werkgever; talenten krijgen binnen het bedrijf de ruimte om zich te ontwikkelen. Met 35% HBO-WO geschoolde medewerkers heeft deze onderneming veel kennis en vakmanschap in huis die het inzet om de sector verder te innoveren en te ontwikkelen.