Update Exclusieve Orchideeën

De exclusieve orchideeën mogen zich de laatste tijd verheugen op veel interesse van de consument. Het past helemaal in de trend van ‘een eigen jungle creëren’. De exclusieve orchideeën zijn dan ook veelvuldig te zien in diverse activatie campagnes van retailers en consumenten magazines.

Gedreven door de bijzondere kleuren, bloemtekeningen en geur die we terugvinden bij de exclusieve orchideeën, is Anthura al meer dan 10 jaar actief op het gebied van veredeling in deze productgroep. De lagere energiebehoefte (de opkweek vindt doorgaans plaats bij 21°C-22°C) ten opzichte van phalaenopsis is op het gebied van duurzaamheid ook mooi meegenomen.

Renaissance® White

Veredelingsdoelen
Om zich te onderscheiden van haar ‘grote broer’ phalaenopsis, zijn de belangrijkste veredelingsdoelen bij de exclusieve orchideeën meertakkers, een compacte plantopbouw (voor voldoende stuks per m2) en een jaarronde bloei. Met de ingebruikname van het research center twee jaar geleden is een enorme stap voorwaarts gezet in het programmeerbaar in bloei krijgen van exclusieve orchideeën.

Renaissance White
Naast de inmiddels bekende rassen Barrocco® Red, Renaissance® en Renaissance® Grandeur, is ook nieuwkomer Renaissance® White haar plek aan het veroveren in de markt. Renaissance White is een ras dat in de basis van elke cambria kweker hoort: het ras groeit makkelijk, is compact en kan al op de eerste scheut één of twee takken geven. Bij voldoende opkweekduur in de 12 cm pot kan het aantal takken oplopen tot 3-4 takken per plant. Met de grote bloemen van 8,5 cm diameter met een crème-witte kleur is het ras een echte eyecatcher!

Renaissance® White

De komende tijd zullen nog meer exclusieve orchideeën beschikbaar komen om te testen. Samen met een aantal klanten gaan wij deze rassen gericht in de markt zetten. Voor een goede herkenbaarheid in de markt zijn de cambria rassen vernoemd naar schilderstijlen, bijvoorbeeld de Renaissance-serie en de Barrocco-serie.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over deze productgroep binnen Anthura, dan kunt u zich wenden tot uw accountmanager of Robert Kuijf, Productmanager Orchideeën.