Stellenbosch en Pretoria: twee kleurrijke verschijningen

De consument laat zich bij de aanschaf van een bloeiende plant door verschillende factoren leiden. De meest bepalende aankoopfactor is de kleur van de bloemen. Een voorkeur voor een bepaalde kleur is niet alleen erg persoonlijk, deze hangt ook af van het gebruik van de plant en verschilt vaak per land.

In tegenstelling tot de verkoop van phalaenopsis in mix, hebben we met de verkoop op rasnaam meer inzicht in welke voorkeuren consumenten hebben voor bepaalde kleuren. Informatie die voor alle partijen in de keten zeer waardevol is en gebruikt kan worden om het aanbod beter te laten aansluiten op de wensen van de consument.

Top 3 kleur
De drie belangrijkste kleuren, die jaarrond op rasnaam worden verkocht zijn wit, (pastel)roze en donkerpaars. Met de introductie van de Stellenbosch en Pretoria kunnen we nu ook de vraag naar donkerpaars invullen.

Anthura Stellenbosch en Anthura Pretoria

Anthura Stellenbosch en Anthura Pretoria

Anthura Stellenbosch

Anthura Stellenbosch

Stellenbosch
Deze nieuwkomer is een ras met de X-factor, die menig consument zal doen stoppen op de winkelvloer!

Het is een orchidee met grote, intens paarse bloemen, die prachtig gerangschikt zijn op de kam. De plant heeft een hoogte van 70 cm en een bloemmaat van ruim 8 cm. Voor een hoog % 2-tak heeft het ras wel voldoende opkweek nodig, en is hiermee vooral geschikt voor de wat zwaardere kwekers.

Pretoria
Pretoria staat voor pure schoonheid, de bloemen zijn fluweelachtig en hebben een dieppaarse kleur met zachte witte rand. Ze is meerdere malen door consumentenpanels als winnares benoemd.

De plant heeft een hoogte van 65 cm en een bloemmaat van 8 cm. Bij een normale teeltduur van 46 weken geeft de plant 80% 2-tak.

Mocht u deze donkerpaarse rassen nog niet hebben op uw bedrijf, vraag dan uw salesmanager naar de beschikbaarheid en laat uzelf overtuigen.

Anthurinfo
Dit artikel is een onderdeel van Anthurinfo Februari 2017 – Lees hier de volledige uitgave.