California Spring Trials

Bij Californië denkt u waarschijnlijk aan Hollywood, de Golden Gate bridge van San Francisco, de heuvels van Beverly Hills en de zeeleeuwen langs de kust. Deze twee na grootste staat van de Verenigde Staten met het hoogste inwonersaantal van het land is ook jaarlijks het toneel van de California Spring Trials. Hét grootste evenement in de sierteeltsector in Amerika.

De California Spring Trials zijn vergelijkbaar met de Flower Trials in Nederland. Diverse veredelaars houden open huis en tonen hun veelal nieuwe rassen. Het evenement doet haar naam eer aan; van origine ligt er een accent op voorjaarsproducten. Anthura is binnen deze grote diversiteit aan perkgoedaanbieders dé stop voor kamerplanten.

Wij hebben voor het tweede opeenvolgende jaar een stand bij Grolink. Hier staan wij samen met partijen als Schooneveld Breeding en Florist. De aantrekkingskracht van dit collectief bleek al uit het grote aantal voorinschrijvingen!

Een van de grote verschillen met de Flower Trials van week 24 in Nederland is dat al het bezoek op afspraak is. Amerikanen blijken daarin heel punctueel. De bussen waarin grote groepen inkopers, verkopers en handel, de zogenaamde brokers, door Californië reizen hanteren een strak tijdschema. Zodra ze een locatie bezoeken is het ‘strijden’ om aandacht binnen hun geplande bezoekduur. Gelukkig kwamen veel telers en brokers op individuele basis, zodat wij ze genoeg tijd en persoonlijke aandacht hebben kunnen geven.

Om onze rassen als Anthura Leeds en Alabama®  goed te presenteren, was er dit jaar gekozen voor een Amerikaanse huiskamer setting. Letterlijk, met een presentatie op een grote eettafel die geflankeerd werd door andere meubels. Op deze manier werden onze producten mooi gepresenteerd en waren de toepassingsmogelijkheden direct duidelijk.

  

In onze stand was ook veel aandacht voor de manier waarop we hier ons orchideeënassortiment aanbieden. Met onze uitspraak ‘Increase your doubles’ werd de nadruk gelegd op het feit dat onze rassen twee takken hebben. Met name deze rassen, met een hoog percentage tweetak, zijn populair, aangezien dit nieuw is in de Amerikaanse markt.

Wij kijken terug op een geslaagd evenement, dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Dit artikel is onderdeel van de Anthurinfo editie 2 – 2017. Klik hier voor de complete editie.