Ontdek de wereld van de orchidee

De phalaenopsis is de koningin van de orchideeën familie, maar er zijn meer dan 20.000 andere orchideeën. Deze ‘special orchids’ staan deze maand in de schijnwerpers als woonplanten van de maand november. 

Phalaenopsis is wereldwijd verreweg de meest populaire orchidee. Deze kamerplant maakte het grote publiek vertrouwd met de exotische schoonheid van orchideeën. De orchideeën plantenfamilie heeft echter nog veel meer prachtige familieleden, allen even zo charismatisch.

Zo heeft Anthura naast haar ruim 100 commerciële phalaenopsis rassen ook haar eigen exclusieve collectie: Orchid Discoveries.

Woonplanten van de maand
Juist deze exclusieve ontdekkingen worden in de maand november extra in de spotlight gezet. Bloemenbureau Holland besteedt volop aandacht aan deze productcategorie met extra promotie en POS materiaal.

Orchid Discoveries
Onze unieke collectie ‘special orchids’ bestaat uit de Masdevallia, Cambria, Oncidium en Tolumnia. Het zijn echter dermate exclusieve orchideeën dat de verkrijgbaarheid ervan zeer beperkt is. De Orchid Discoveries zijn hiermee dan ook echte niche producten en voor het grote publiek nog echt onbekende orchideeën.

orchid-discoveries_masdevallia

orchid-discoveries_tolumnia
orchid-discoveries_oncidium  orchid-discoveries_cambria logo-discovery-orchids

(V.l.n.r. Masdevallia, Tolumnia, Oncidium, Cambria)

Orchidee op de bloemenagenda
Het podium voor orchideeën biedt ook ruimte voor de phalaenopsis. De orchidee staat van week 46 t/m 48 2016 op de bloemenagenda. Van iedere bloem in de Bloemenagenda heeft Bloemenbureau beelden laten maken. Deze beelden zijn gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2016.

orchidee_bbh_nov_2016

 Bron: Campagne Bloemenbureau Holland

Deze trends zijn gebaseerd op de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. Het trendthema van 2016 is Wakker: onder invloed van economische, sociale en maatschappelijke ontwikkelingen verandert er van alles om ons heen.  Meer weten over de Bloemenagenda? Bekijk dan de campagnekalender van Bloemenbureau.

Ook Bloomifique, hét nieuwe interieurstyling & lifestyle blog besteedt extra aandacht aan de orchidee.

Laten we in stijl richting het einde van het jaar gaan. Haal de orchidee in huis!