Mystique, de mysterieuze nieuwkomer

Een mysterieuze nieuwkomer in het potanthurium assortiment. Deze dubbelkleurige potanthurium heeft een toepasselijke naam. Het ras heeft iets mysterieus en dat dankt zij vooral aan haar bloemen.

Als je de plant bekijkt, heeft iedere bloem een andere verschijningsvorm. De kleurverhouding verschilt per bloem, waardoor de dominantie van de kleur rood en wit varieert. De bloemen hebben niet alleen een rode kolf, ze zijn rood generfd en ze lijken ook wel een rode blush/lip te hebben.

Anthurium Mystique®

Mystique®

Mystique® is dankzij haar dubbelkeurige bloemen anders dan anders. Deze potanthurium is uitermate geschikt voor de 14 en 17 cm pot. Het ras is koude tolerant en heeft een goede houdbaarheid

De plantopbouw is wat zwaar en het is eerder een uitdaging om het ras niet “te dik” te maken. Zet Mystique dan ook niet te vroeg uit, want dit gaat ten koste van het aantal bloemen en de bloemmaat.

De productie van dit nieuwe ras is gestart en de eerste proefplanten zijn per direct beschikbaar. Bestel planten bij uw salesmanager en laat ons weten of u net zoals wij enthousiast bent over Mystique.

Anthurinfo
Dit artikel is een onderdeel van Anthurinfo Februari 2017 – Lees hier de volledige uitgave.