Micra, een groeibriljant die extra kleur geeft aan Small the next BIG thing

De nieuwste rode potanthurium die aan het assortiment is toegevoegd heeft de naam Micra®. Zoals de naam doet vermoeden is Micra klein van stuk, maar de prestaties daarentegen zijn groots te noemen. Deze compacte plant met rode hartvormige bloemen is klein, maar sterk en zowel koude als hitte tolerant.

Kleine potmaat

Met de rode bloemen boven het bladerdek en de compacte vorm is deze plant een wenselijke toevoeging aan het assortiment voor de kleine potmaten. Zo heeft het segment Small the next BIG thing weer een juweeltje in handen. De opkweek van Micra in de potmaat 6cm (2 inch) is inmiddels getest en het resultaat is bijzonder goed.
Micra is bij uitstek een ras voor de kleine potmaten. De compacte bossige groei, veelheid van bloemen en snelheid van bloei maken dat de plant zeer geschikt is voor de teelt van een 6 cm tot en met een 12 cm pot. De teelt voor anthuriums in de potmaten 6 en 7 cm geeft daarnaast mogelijkheden voor andere toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn mixarrangementen en de miniplanten, die momenteel een enorme trend zijn onder consumenten. De toepasbaarheid is zeer breed.

Introductie
Vanaf week 34 zal de marktintroductie plaatsvinden, aangezien de aantallen dan groot genoeg zijn. Hierbij trekken Anthura en Houwen Plant, de kweker die Micra exclusief teelt, samen op met als doel een groter bereik en een snelle bekendheid van het ras. Deze kleine rode parel is de eerste plant van de ‘Pearl collection’ van Houwen, die een mooie toevoeging is op hun Diamond serie. De slogan ‘A brilliant detail’ benadrukt dat Micra een in het oog springend detail kan zijn van een geheel, een arrangement. Daarnaast maken kleine dingen het verschil en is een briljant, evenals een parel, een waardevol bezit. Om Micra een vliegende start te geven zal ook bijpassend foto- en videomateriaal gemaakt worden.