Marea, imagine nature

In de schijnwerpers
Natuurlijke vormen en kleuren, dat is waar Marea® voor staat. Een bloem die direct uit de jungle afkomstig lijkt te zijn en daarom erg tot de verbeelding spreekt.

Marea sluit vrijwel naadloos aan op de meer natuurlijke en losse manier van het schikken van boeketten die op dit moment erg populair is in Nederland. Of zomaar een losse bloem in een vintage vaas, levert een mooie combinatie op waar consumenten gegarandeerd lang van kunnen genieten.

Cut flower Marea® ©Anthura

Marea®

Door de bloemvorm kijk je bij Marea direct in het hart van de bloem. Hierdoor is zij ook erg geschikt voor grote arrangementen voor aankleding van een hotellobby, kerk of moskee. De houdbaarheid van Marea is gemiddeld 34 dagen. Bijzonder is de roze vlam, welke meer en meer de overhand neemt, naarmate de bloem rijper wordt gesneden. Op de vaas zet deze doorkleuring zich min of meer door, met als resultaat een bijzonder plaatje.

De technische eigenschappen van Marea sluiten mooi aan op de vraag uit de markt. Een goede productie, houdbaarheid en bloemvorm zijn vanzelfsprekend. Maar ook de stevige, lange steel en de grove wortels zijn eveneens belangrijke eigenschappen die opvallen. Door minder planten/m² aan te houden, is het mogelijk om de bloemdiameter nog iets grover te telen. In dat geval zal de bloemmaat kunnen toenemen tot maximaal 15 cm.

Anthurinfo
Dit artikel is een onderdeel van Anthurinfo mei 2016 – Lees hier de volledige uitgave.