Leganza: een geliefde parelmoerkleurige potplant

De Nederlandse consument is niet op zoek naar de standaard rode, witte of roze potanthurium, maar juist naar een mooie parelmoerkleurige potanthurium die Leganza® heet.

Leganza parelmoerkleurige potanthurium

Leganza®

Anthura was aanwezig tijdens de Libelle Zomerweek 2016 op het Almere strand. Dit evenement trekt ieder jaar rond de 80.000 bezoekers, voornamelijk vrouwen. Een ideaal moment om eens te kijken wat deze vrouwen zoal leuk vinden en waar hun voorkeur naar uitgaat.

Deze editie hebben we een muur van 9 cm potanthuriums in de stand geplaatst om eens een andere mogelijkheid van gebruik te laten zien en om de diverse kleuren onder de aandacht te brengen.

Leganza parelmoerkleurige potanthurium 12 en 14 cm

Dit evenement is tevens erg geschikt voor consumentenonderzoek. En wat bleek hieruit? De Nederlandse consument is niet op zoek naar de standaard rode, witte of roze potanthurium, maar viel juist voor de mooie parelmoerkleurige potanthurium die Leganza® heet. Leganza kreeg veruit de meeste stemmen bij het onderzoek, waarbij bezoekers uit verschillende planten konden kiezen en aangeven welke zij de mooiste vonden. Met kop en schouders genoot deze parelmoerkleurige potplant de voorkeur boven andere rassen.

Als teler, exporteur of veredelaar denken wij vaak zelf de wijsheid in pacht te hebben. De grote valkuil is dat onze persoonlijke mening over een ras de overhand neemt en de behoefte van de consument te weinig in ogenschouw wordt genomen. Zo zie je maar dat ‘de consument’ toch vaak een andere mening toegedaan is. Bovenstaande geeft aan dat de keten meer vanuit de behoefte in de markt zou moeten denken. Daarbij kunnen zij dan gelijk rekening houden met de verschillende culturen, mensen, gewoontes en smaken die ook per land weer verschillend zijn.  Consumenten hebben nu éénmaal niet allemaal dezelfde smaak.

U bent van harte welkom om Leganza® in de showkas te komen bekijken! Als u deze plant zelf zou willen ontvangen, vraag dan uw sales manager voor de beschikbaarheid.

Anthurinfo
Dit artikel is een onderdeel van Anthurinfo oktober 2016 – Lees hier de volledige uitgave.