Haal het authentieke Italiaanse leven in huis met Bolgheri

In onze showkas is een breed pallet aan kleuren, patronen en vormen te zien van phalaenopsis en anthuriums. Als een ras boven een ander ras uitstijgt, dan moet het beschikken over iets extra’s, de zogenaamde X-factor of ‘stopping power’. Ras 107949 is zo’n ras met de X-factor! Vrijwel alle bezoekers van de showkas hebben dit ras opgemerkt in de showkas. De combinatie van een licht zoete geur, oranje bloemkleur en wax-bloemen met een lange houdbaarheid van meer dan 20 weken is ronduit uniek te noemen! Daarnaast is het ras in verhouding tot andere geurende rassen een goede groeier in de teelt en erg productief in aantal takken en bloemen.

Bij een bijzonder ras hoort ook een bijzondere naam : Anthura Bolgheri. Dit ras is vernoemd naar een mooie authentieke plaats in Italië : Bolgheri. Bolgheri staat bekend om haar goede wijnen, lange laan met cipressen en het exclusieve parfummerk “Acqua di Bolgheri”. Het is niet voor niets dat de geurende phalaenopsis Bolgheri vernoemd is naar een stad die bekendstaat om de parfum.

Het ras Anthura Bolgheri kan zowel in een 9 cm en 12 cm pot geteeld worden, met een planthoogte van respectievelijk 45 cm en 50 cm. De bloemdiameter is gemiddeld 6 cm. Het verdient sterk de aanbeveling om het ras pas na 12.00 uur in de middag in te pakken en af te leveren. Als het malaatzuur onvoldoende is afgebroken en omgezet in assimilaten onder invloed van licht, kan dit leiden tot het klappen van cellen in het blad. Dit wordt pas later in de keten zichtbaar. Dit kan dus makkelijk voorkomen worden door de planten pas na het middaguur in te pakken en af te leveren.

Met het nieuwe ras Bolgheri wordt het rijke authentieke Italiaanse leven in huis gehaald: het ras ruikt licht zoet als de zon erop schijnt, heeft een warme oranje kleur en is rijkelijk vertakt.

Mocht u interesse hebben in het ras Bolgheri, neem dan contact op met uw account manager.