Haal de Italiaanse zon in huis met Volterra

Geel is een belangrijke kleur in de mix, ondanks dat deze kleur slechts 5 tot 10% van het volume van geproduceerde Phalaenopsis voor haar rekening neemt. De kleur geel contrasteert met andere kleuren en zorgt ervoor dat deze er beter uitspringen.
Van nature is de kleur geel een lastige kleur om te veredelen. Het is een langdurig en moeilijk proces om rassen te ontwikkelen met voldoende takken én knoppen in deze kleurgroep. Dit verklaart het beperkt aantal gele rassen op de markt. Met de introductie van de rassen Anthura Alassio en Anthura Ferrara een aantal jaren geleden, is al een enorme stap voorwaarts gezet. Met de introductie van Anthura Volterra wordt de lat nog hoger gelegd: het ras is groeikrachtig en daardoor veel minder gevoelig voor uitval, heeft een mooie compacte bladstand en geeft gemiddeld 5-7 bloemen meer op een plant dan Alassio. Met de toenemende eisen vanuit de markt en de wens van de teler voor robuustere rassen, zal Volterra snel tot de nieuwe standaard in geel behoren!
Volterra heeft mooie intens gele bloemen met een diameter van 9 cm, een hoog percentage 3-tak en een planthoogte 65 cm bij een normale teeltduur. De houdbaarheid is met een gemiddelde van ruim 10 weken prima te noemen.
Mocht u Volterra nog niet hebben ontvangen, vraag uw accountmanager om de beschikbaarheid en haal de Italiaanse zon in huis!