GenNovation opent eigen laboratorium

Met een symbolische knip in het DNA heeft GenNovation op donderdag 5 maart zijn nieuwe laboratorium officieel geopend. De vier betrokken partnerbedrijven Dekker Chrysanten, Florensis, Gebr. Vletter & Den Haan en Anthura zijn zeer blij met deze volgende stap in de ontwikkeling van hun samenwerking in nieuwe veredelings-technologieën. Met het moderne moleculair laboratorium gaat GenNovation de partnerbedrijven helpen bij de versnelling in veredeling en de ontwikkeling van bijvoorbeeld meer duurzaam te kweken rassen.

Moleculair laboratorium
Het nieuwe laboratorium is gevestigd in Wageningen Agro Business Park. Dit is vanaf nu de vaste locatie van GenNovation. Het moleculair laboratorium wordt gebruikt voor de ontwikkeling en toepassing van DNA merkers. Met deze moderne eigen faciliteit krijgt GenNovation meer capaciteit om veredelingsonderzoek te kunnen uitvoeren ten behoeve van de partnerbedrijven. Strategisch samenwerkingsverband GenNovation is in 2017 opgericht en is een samenwerkingsverband tussen Dekker Chrysanten, Florensis, Gebr. Vletter & Den Haan en Anthura, vier toonaangevende bedrijven in de sierteelt. De strategische samenwerking is gericht op het ontwikkelen en implementeren van nieuwe veredelingstechnologieën. GenNovation is het platform dat kennisuitwisseling tussen de partners bevordert.


Bijschrift bij foto:

De vier partnerbedrijven v.l.n.r. Arie Vletter (Gebr. Vletter & Den Haan), Henk Jacobs (Dekker Chrysanten), Mark van der Knaap (Anthura) en Leo Hoogendoorn (Florensis) knippen symbolisch het DNA van het GenNovation laboratorium door.