FlowerTrials 2023

Breng jij ons een bezoek tijdens de FlowerTrials? Wij hopen jou te ontmoeten! Tijdens FlowerTrials presenteren wij veelbelovende rassen, sprankelende noviteiten en inspirerende concepten. In onze showkas word je ondergedompeld in een zee van betoverende orchideeën, adembenemende anthuriums en de allereerste bloeiende bromelia’s. We nodigen je van harte uit om tijdens de FlowerTrials hier een kijkje te nemen. Laten we samen bespreken welke keuzes jij hebt om goed gesteld te zijn voor nu en in de toekomst. Natuurlijk zorgen wij ook voor de inwendige mens, dus reken maar op een goede kop koffie en een heerlijke lunch. 

Openingstijden
Dinsdag, woensdag en donderdag (13 – 15 juni 2022): 08.00 – 18.00 uur
Flower Trials AnthuraVrijdag (16 juni): 08.00 – 15.00 uur

Flower Trials locatie
Anthuriumweg 14, 2665 KV in Bleiswijk

Gratis online registreren
Vooraf online registratie voor de Flower Trials is eenvoudig en de toegang is gratis. Klik hier om u nu te registreren FlowerTrials 2023: mis het niet!

De noviteiten die tijdens de FlowerTrials in het zonnetje worden gezet, bekijk je hieronder. Wij hopen u te verwelkomen; de koffie staat in ieder geval klaar!

Sierlijke Orchideeën
Ons specialisme in phalaenopsis kent een wereldwijde afzet, waarbij wij veredelen op sterke externe en interne kwaliteiten.

Anthura Split brengt met haar roze bloemen en warm gele lip het zonnetje in huis! Deze prachtige phalaenopsis is vernoemd naar Split in Kroatië, dat bekend staat om haar kleurrijke gebouwen en mooie zonsondergangen.

Anthura Split

Anthura Lusaka is een prachtige paarse phalaenopsis die twee lange kammen maakt, waarop de bloemen mooi gerangschikt zijn als een creatief kunstwerk. Anthura Lusaka is groeikrachtig met een opgaande bladstand. De gemiddelde houdbaarheid van 12 weken zorgt ervoor dat de consument er lang van kan genieten.

Met Anthura Savona, een grootbloemige phalaenopsis met grote gele bloemen, ervaar je puur geluk. Met de goede houdbaarheid van ruim 10 weken staat Anthura Savona hiermee ook aan de top voor de kleur geel.

Anthura Savona

Anthura Barcelona heeft veel te bieden: een bijzondere bloemtekening met opvallende witte lip, veel groeikracht en royaal in het aantal bloemen. Door de vele goede eigenschappen kan zij uitgroeien tot een grootheid, net zoals de gelijknamige wereldstad.

Anthura Barcelona

Anthura Chamonix combineert het beste van alle werelden: wijnrode bloemen, geschikt voor alle potmaten, groeikrachtig en een uitmuntende houdbaarheid! Hiermee is het ras een indrukwekkende verschijning in het kleinbloemige segment.

Een juweel, dat is Zygopetalum Impasto® Green. Een zygopetalum met groene petalen en een paarse lip. Net als een smaragd straalt deze plant frisheid en vitaliteit uit. Het is een mooie aanvulling naast de Impasto® Blue. Door dezelfde compacte bladstand is dit ras ook geschikt voor zowel potmaat 9 en 12 cm.

Zygopetalum Impasto® Green

Kleurrijke anthurium
In de spotlight staan dit jaar maar liefst negen kleurrijke anthurium potplanten! Krachtige rassen die door kleur, formaat en kwaliteit opvallen en tot favoriet zijn verkozen.

In het Maori is de betekenis van Aroha: liefde. Deze lieflijke potanthurium Aroha® ontleent haar naam hieraan. De rode kleur van de bloemen is sterk en Aroha is met recht een uitblinker die vele markten kan bedienen, maar vooral gschikt is voor de kleine potmaten. De oudere bloemen verkleuren nauwelijks en de plant heeft uitmuntende resultaten bij de houdbaarheidstest bij Anthura. Dat maakt Aroha met recht een uitblinker die vele markten bedienen kan.

Aroha®

Banderola® is niet te vergelijken met een traditionele potanthurium. Kortom een ras in een compleet nieuw segment in potanthuriums. Banderola is namelijk het segment voor lintbloemige potanthuriums.

Banderola® Cava
De witte variant in deze nieuwe serie bruist van vrolijkheid en frisheid. De toevoeging Cava is toepasselijk: deze plant bruist net zoals de gelijknamige mousserende wijn. Door de uitbundige bloei van de witte, rechtopstaande bloemen en het spitse blad is het een unieke verschijning.

Banderola® Roja is de rode variant in deze nieuwe serie, die opvalt door de grote hoeveelheid bloemen per plant en de uitbundige bloei. De lintvorm van de bloemen is goed zichtbaar en duidelijk van toegevoegde waarde. In deze serie zijn meerdere kleuren rood verkrijgbaar.

Banderola® Roja

Banderola® Lava
Banderola® Lava heeft een warme uitstraling en de ton sur ton kleurstelling van de bloem en het schutblad versterkt dat gevoel. De naam Lava is niet voor niets zo gekozen. Deze rode variant valt op door de grote hoeveelheid bloemen per plant en de uitbundige bloei. In dit nieuw segment in potanthuriums zijn direct meerdere kleuren rood te verkrijgen.

Lipa® Pink Mini is een compacte plant met een overvloed aan schattige, kleine wit-roze bloemen en spreekt tot de verbeelding. ‘Love is on my lips’ met de vrolijke uitstraling, mooie kleurencombinatie en hartvormige bloemen.

Lipa® Pink Mini

De uitstraling is vrolijk en de plant heeft aantrekkingskracht. In de keten is Lipa Pink Mini ijzersterk, want hij blijft goed tijdens transport van 4°C (48 uur). Deze vrolijke verschijning spreekt door haar kleurcontrast een breed publiek aan en is beschikbaar in de kleine potmaten. Lipa is de serienaam voor rassen die een gekleurde tip aan het einde van de schutbladeren heeft.

Livium® Orange is een uitbreiding van het kleurenpallet van de Livium®-serie. De witte nerven zijn goed zichtbaar op de verder helder oranje gekleurde schutbladeren. Deze schildering is uniek en echte anthuriumkunst. Livium Orange is vooral geschikt voor de teelt in potmaat  12 cm, maar zou ook als potmaat 9 cm geteeld kunnen worden.

Livium® Orange

Picanta® Red kan je het beste omschrijven, vanwege de donker gekleurde spadix en de warm rood gekleurde bloemen. De pikante uitstraling in combinatie met de donkergroene, glanzende bladeren maken het ras extra aantrekkelijk. Picanta Red kan in verschillende potmaten geteeld worden en blijft compact van opbouw. De bloemen kunnen tussen het blad verscholen zitten, waardoor de plant een speels karakter krijgt.

De grote bladeren en bloemen maken van Querida® een stoere plant die een groot publiek aanspreekt. Met de helderrode kleur van de vele, grote bloemen, de blinkende presentatie en de compacte plantopbouw pakt zij het podium. De kleurvastheid, koude tolerantie in de transportfase en bladkwaliteit zijn allemaal goed. Querida is dus een garantie voor langdurig genieten.

Querida®

Tiora® is uitermate geschikt voor de kleinere potmaten. De grote hoeveelheid kleine, rode bloemen in combinatie met de kleine bladeren zijn perfect in balans. Een cadeautje om te geven en om te krijgen! In warme klimaten behoudt Tiora ook goed haar kleur.

Trendy snijanthurium
Anthurium snijbloemen winnen aan populariteit. Ze worden steeds sterker, zijn beter bestand tegen hitte en kou, gaan eindeloos mee en zijn er in talloze vormen, maten en kleuren. Hierdoor is er voor elk wat wils. Dit jaar schenken wij bijzondere aandacht aan de nieuwkomers Fortezza® en Reina®.

De groen-rode kleurstelling van Fortezza® geeft deze bloem een krachtige uitstraling. Door de overwegend groene kleur is deze sterke en  koude tolerante bloem in veel kleurencombinaties te gebruiken. De combinatie van vorm en kleur maakt Fortezza geschikt om zowel in boeketten en arrangementen te verwerken. De mogelijkheid langere stelen te produceren, de productiecijfers van ruim 100 stuks per m² en een geteste koude tolerantie bij 7°C maken deze cupvormige bloem een ‘must have’ voor zowel teler als bloemist.

De bloemen van Reina® staan recht op de steel en komen hoog boven het gewas uit, als een koningin die over haar rijk waakt. Deze helderwitte snijanthurium is daarnaast koude tolerant op 7°C en makkelijk te verpakken. De bloem heeft nauwelijks tot nooit transportschade. Dit verkleint te kans op bloemschade bij het oogsten. Door de platte stand van de bloem ten opzichte van de steel is Reina ook makkelijk in een doos te verpakken. Al deze eigenschappen maken van Reina een gewenste aanvulling op het assortiment.

Reina®