Pink ladies van de Big American- serie

amerikaanse_vlag_ronde_stickers-r7969f413bfdd4efcb085a875dae1dc2a_v9waf_8byvr_512In de Big American-serie hebben wij er drie grote sterren bij. Deze nieuwe grootbloemige roze variëteiten doen niet veel onder voor elkaar, toch introduceren wij ze alle drie.

 

Colorado® ©Anthura Maine® ©Anthura California® ©Anthura

Colorado®                       Maine®                  California®

Teeltomstandigheden verschillen wereldwijd en de prestaties van rassen kunnen hieraan gerelateerd zijn. Zo ook die van deze nieuwe rassen. De meeste roze anthuriums verkleuren iets bij hoge etmaal temperaturen of bij een te hoge lichtintensiteit. Vervagen van de kleur is meestal ongewenst, maar het kan ook positief zijn. Bijvoorbeeld als de nieuw ontstane kleur diversiteit oplevert en beter past bij uw markt en behoeften. De roze rassen Colorado®, Maine® en California® verschillen in kleurtoon.

Raskeuze
De kleurenrange van deze drie gaat van de lichtroze Colorado, naar de iets donkerdere Maine tot de meest donkerroze California. Om de juiste rassenkeuze te maken, dient u vooral te kijken naar uw eigen klimaatomstandigheden:
–  California®:  geschikt voor een hoge etmaal temperatuur en hoge lichtintensiteit;
–  Maine® : geschikt voor een gemiddelde temperatuur en gemiddelde lichtintensiteit;
–  Colorado®:  geschikt voor een lager dan gemiddelde temperatuur en lage lichtintensiteit.

Al deze rassen zijn geschikt voor de 14 cm pot, maar zeker ook voor de grotere 17 cm en 21 cm pot. Maine heeft ten opzichte van de andere twee iets meer moeite met stekvorming waardoor deze wat extra aandacht vraagt tijdens de teelt.

Maine® ©Anthura

Maine®

Testen
Uiteraard kunt u ook alle drie de rassen tegelijk testen in uw teeltomstandigheden om zo de minieme verschillen te zien. Er zijn binnenkort testaantallen beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden bij onze areamanagers.
Welk ras u ook kiest, het zijn allen goede roze rassen en er past er zeker één bij u.

Colorado® producteigenschappen
Kleur: roze
Bloemmaat: zeer groot
Potmaat (cm): 14, 17, 21

Maine® producteigenschappen
Kleur: roze
Bloemmaat: zeer groot
Potmaat (cm): 14, 17, 21

California® producteigenschappen
Kleur: roze
Bloemmaat: zeer groot
Potmaat (cm): 14, 17, 21

Dit artikel is een onderdeel van Anthurinfo februari 2016 – Lees hier alle artikelen van de Anthurinfo!