Carisma, een nieuwe rode favoriet

De populariteit van rood is enorm groot en nieuwkomers moeten aan hoge eisen voldoen om met de rode toprassen mee te kunnen doen.

Carisma® ©Anthura

Carisma®

Vandaag de dag verlangt men meer en meer naar puur en belevenis. Carisma® is een bloem met meer dan alleen een goede uitstraling. De fierheid van de bloem zien wij ook terug in de flinke bloemmaat en de felrode kleur.  Deze karaktervolle snijanthurium biedt een hoge productie en heeft een lang vaasleven.

Begin 2015 werd, vanwege de verbouwing van Anthura Flower een nieuw proefbed aangelegd.  In de loop van afgelopen zomer waren ook deze bloemen snel aan de maat,  12-ers en ook 10-en troffen wij volop aan.

Mooie testresultaten
Testresultaten bij Anthura Flower leveren positieve cijfers op het gebied van productie en kwaliteit. Het oude (in 2014 gerooide) proefbed gaf al heel wat jaren een prima productie, met aantallen die tot ruim boven 100 stuks/m² opliepen (YLB). Het toelaten van stekken in dit proefbed liet de productie nog verder stijgen. De bloemmaat varieerde toen van 20-ers tot 10-en. Opvallend was dat de bloemen ook in de zomermaanden vrij gemakkelijk aan hun maat kwamen.

Nieuwe favoriet
Carisma verovert een mooie positie naast de favoriete Tropical. Kijk samen met onze area managers of Carisma ook voor u de ideale product-markt combinatie vormt.

Meer weten over Carisma?       Carisma® ©Anthura

Tot slot een tip voor telers in Europa: als u vroeg in het jaar een wat grotere plant poot, kunt u eind oktober nog profiteren van de goede prijsvorming  rondom Allerheiligen/Allerzielen.

Dit artikel is een onderdeel van Anthurinfo februari 2016 – Lees hier alle artikelen!