Anthura Warsaw

Sierwaarde van een 15 cm pot in een 12 cm pot

Door de constante vooruitgang die wordt geboekt in de veredeling en teelt van phalaenopsis, neemt het aantal bloemen per plant én de bloemmaat steeds verder toe. Met haar bloemdiameter van ruim 10 cm en een compacte bladstand heeft de grootbloemig gestreepte Anthura Warsaw de sierwaarde van een 15 cm pot op een 12 cm pot! Voldoende warme opkweek is hiervoor wel een vereiste. Met een, voor deze bloemmaat, compacte planthoogte van 65 cm en potmaat 12 cm is de beladingsgraad in transport ook nog eens sterk verbeterd ten opzichte van de 15 cm pot. Met het oog op de steeds verdere eindbestemmingen van phalaenopsis is dit een grote plus.

Een vaak onderbelicht punt is de houdbaarheid van phalaenopsis. Deze is bij Warsaw absoluut goed te noemen met gemiddeld 15 weken, hetgeen een zeer belangrijk verkoopargument is. Ondanks de toegenomen prijsdruk in de Europese markt, heeft de consument nog steeds geld over voor een kwalitatief mooi product, maar wil daar wel lang van genieten. Ook biedt dit (nieuwe) kansen op de zakelijke markt, want welk ander bloeiend product heeft zo’n houdbaarheid gecombineerd met een exclusieve uitstraling?

Met bovengenoemde eigenschappen zal Warsaw ongetwijfeld haar eigen plek gaan innemen in het topsegment grootbloemig.

Bent u een teler die Warsaw graag zou willen ontvangen op uw bedrijf, vraag dan uw accountmanager naar de beschikbaarheid en laat uzelf overtuigen!