Anthura Minneapolis is van alle markten thuis!

Een constante focus op veredeling van phalaenopsis is onontbeerlijk voor de toekomst van dit product. Naast de ontwikkeling van nieuwe kleuren, patronen en vormen, is het ook van belang om het huidige assortiment te verbeteren en aan te passen aan de eisen van vandaag de dag.

Selectiecriteria in veredeling
Groeikracht is één van de selectiecriteria die steeds belangrijker wordt in de trend van weerbaar telen en in de strijd tegen potworm. In sommige kleurgroepen ligt het niveau van bestaande rassen al op een zodanig hoog niveau dat grote verbeteringen moeilijk te realiseren zijn. Maar wij houden wel van een uitdaging! Bij de kleurgroep roze is het met Anthura Minneapolis gelukt om de groeikracht significant te verbeteren. Wij zijn dan ook trots om Minneapolis in deze kleurgroep te kunnen introduceren!

Anthura Minneapolis
Door de grote roze bloemen met opvallende contrasterende rode lip heeft Minneapolis een exclusieve uitstraling en een onderscheidend vermogen in de kleurgroep roze. De plant groeit krachtig en uniform, wat resulteert in een hoog percentage tweetak. De grote bloemen van ruim 9 cm zijn prachtig gerangschikt op lange kammen en hebben een gemiddelde houdbaarheid van ruim 17 weken! De consument krijgt hiermee dus echt waar voor zijn geld, zeker in vergelijking met een bos bloemen.

Minneapolis is van alle markten thuis, zowel op het gebied van afzet als toepasbaarheid. De plant is zowel geschikt voor de teler die zich richt op de retail als op het hogere segment, waaronder de bloemist. Een langere opkweekduur resulteert daarnaast in langere kammen met meer bloemen. Door de lange kammen en een planthoogte van 65 cm is deze phalaenopsis ook geschikt voor op de boog.

Met bovengenoemde eigenschappen zal Minneapolis ongetwijfeld haar eigen plek gaan innemen in de kleurgroep roze. Bent u een teler die Minneapolis graag zou willen ontvangen op uw bedrijf, vraag dan uw accountmanager naar de beschikbaarheid.