Altea, rust en schoonheid

Een nieuwe schoonheid die vernoemd is naar een schilderachtig witte stad in Spanje: Altea. De witte bloemen, met een subtiele roze blush om de witte lip, steken mooi af tegen de donkere kleur van de bloemtakken en maken deze plant een serene schoonheid.

Momenteel leven we met z’n allen in een wereld waarin nieuwe ontwikkelingen elkaar opvolgen in rap tempo en de toekomst moeilijk te voorspellen is. In deze nieuwe samenleving moeten we proberen de rust te bewaren. Het is algemeen bekend dat bloemen en planten rustgevend en kalmerend werken op mensen. Orchideeën maken hier een belangrijk onderdeel van uit. Zo ook het nieuwe ras Anthura Altea, die met haar maagdelijk witte bloemen één en al rust uitstraalt.

Altea laat zich het beste omschrijven als productief, breed inzetbaar en tijdloos. Productief door een hoog percentage meertak bij een normale opkweekduur, een bloemdiameter van 9,5 cm en gemiddeld 10-12 bloemen op één kam. Hierdoor is deze plant een grote bloemenzee.

Daarnaast is Altea breed inzetbaar: het ras is geschikt voor het retail segment, want bij een kortere opkweekduur geeft Altea nog steeds voldoende bloemen vanwege de lange kammen. Daarnaast is deze variëteit ook interessant voor het groothandel/bloemistensegment, omdat een langere opkweekduur wordt beloond met extra bloemknoppen, zij- en drie takken. Deze plant is tijdloos door de klassieke uitstraling.

Deze klassieke schoonheid mag bij geen enkele phalaenopsisteler ontbreken in het basisassortiment. Mocht u Altea nog niet in de test hebben staan, vraag dan uw accountmanager naar de mogelijkheden om het ras te testen op uw eigen bedrijf en laat u overtuigen!