Afropolitan op de Amsterdam fashion week

Ontwerpster Liselore Frowijn creëerde een modisch bloemenparadijs op de catwalk tijdens Amsterdam fashionweek 2016.

Op zaterdag 9 juli presenteerde Liselore Frowijn haar nieuwe collectie ‘Afropolitan’ in de Gashouderfabriek. De tropische bloemen en planten vormde de perfecte omlijsting voor de collectie van de designer.

Amsterdam-Fashion-Week-Sarah-Dikker-Liselore-Frowijn

Garden of Eden
Het decor was opgebouwd uit exotische bloemen en planten, waaronder vele anthurium en het publiek werd verwelkomd door het geluid van tjilpende vogels, dat langzaam veranderde in krekelgekras.

Sarah Dikker (Hollands Beste Bloemstylist) had de catwalk omgetoverd tot een exotisch decor met zes kleurrijke torens van bloemen en planten. Zij maakte onder meer gebruik van Anthuriums Strelizia’s, Orchideeën, Cyclamen, Cellosia en Medinilla’s, die beschikbaar werden gesteld door telers van Royal FloraHolland.

Collectie Liselore Frowijn

Royal FloraHolland sponsort de show van Liselore Frowijn tijdens de Amsterdam FashionWeek.

Bron: Royal FloraHolland

Liselore Frowijn werkte voor haar nieuwste ontwerpen samen met luxe stoffenontwerper Vlisco. De collectie bevat veel rijke en avontuurlijke dessins. De talentvolle Frowijn heeft veel lof ontvangen sinds zij in 2013 cum laude afstudeerde aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem. Zo won zij de Frans Molenaar Couture Award en de Grand Prix Chloe tijdens de internationale mode-wedstrijd Hyères 2014. Haar ontwerpen bestaan uit veel kleur en prints.


Anthurium Eterno hanenkam

Er waren vele prachtig opgestoken kapsels op de catwalk, verfraaid met bloemaccessoires gemaakt met vele anthurium bloemen. De anthurium snijbloem Eterno® , geleverd door teler Fiore Anthuriums, werd als een hanenkam in het haar gestoken en speelde een hoofdrol in de haardracht van de modellen.

Amsterdam-Fashion-Week-Sarah-Dikker-Liselore-Frowijn

Bron: Royal FloraHolland

 

#Shareyourlovewithflowers