Aantrekkelijke kleurnuances bij Ritma en Melito

Wat hebben de roze anthurium potplant Melito® en de rode anthurium potplant Ritma® gemeen? Zij hebben de ton-sur-ton kleurtonen tussen spadix en schutbladeren.

Ritma
Ritma is rood van kleur waarbij de spadix donkerrood gekleurd is en een rood ras met een ton-sur-ton kleurstelling is nieuw in het assortiment. De subtiele kleurencombinatie van de rode bloem met de donkerrode spadix maakt van Ritma een aantrekkelijke verschijning. Niet prominent aanwezig, maar deze anthurium potplant mag zeker gezien worden. De bloemkleur blijft lang behouden en een deel van de bloemen torent boven het prachtige glanzende bladerdek uit. Ritma maakt gemakkelijk nieuwe bloemen, waardoor een rijkelijk bloeiende plant garant staan voor een hoge sierwaarde en een lange levensduur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melito
Melito heeft een zoete, roze kleur waarbij de spadix ook een lichtere nuance is van die roze kleur. De zoetroze kleur is het onderscheidende kenmerk voor deze potanthurium. De kleur is zo sterk dat het ras bij extreem warme teeltomstandigheden de kleur goed behoudt.

Het is een absolute blikvanger die lang haar kleur behoudt en een langere periode van gekoeld transport goed kan verdragen. Een plant met een charmante en zoete uitstraling en een uitstekende bladkwaliteit, die een rooskleurige toekomst tegemoet gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potmaat
Beide rassen zijn te telen voor potmaat 14 en potmaat 17. Melito kan daarnaast ook nog in potmaat 12 geteeld worden. De groeisnelheid van beide rassen is behoorlijk snel en de koudetolerantie van 7°C is eveneens goed te noemen.

Ritma en Melito zijn een zeer welkome aanvulling in het assortiment. Ga voor meer ras- en teeltinformatie over Ritma en Melito naar www.anthura.com.