Nominatie Tuinbouw Ondernemersprijs

Bijzonder trots zijn wij op onze nominatie voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019!

Afgelopen vrijdag verraste Michiel F. van Ginkel, bestuursvoorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs, de directie van Anthura met een bezoek en de mededeling dat zij één van de finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019 zijn.

Er zijn in totaal vier finalisten die op woensdag 9 januari kans maken op deze prijs. De andere genomineerden zijn Dekker Chrysanten, waarmee Anthura samenwerkt in GenNovation, Wim Peters Kwekerijen en Opti-flor. Volgens de jury allemaal excellente ondernemers met durf, doorzettingsvermogen en daadkracht. Alle ondernemingen maken kans om op 9 januari de prestigieuze titel in de wacht te slepen.

Het oordeel  van de vakjury is als volgt:
Duurzaamheid staat hoog op de agenda van Anthura. Het bedrijf investeert veel in R&D. Dat blijkt onder andere uit het in kaart brengen van het DNA van zowel Phalaenopsis als Anthurium. Ook de samenwerking met klanten via het ketentransparantieproject Floriculture Sustainability Initiative (FSI), om in 2020 te komen tot ten minste 90% duurzaam geproduceerde bloemen en planten, getuigt van visie. Anthura is een bijzonder goede werkgever; talenten krijgen binnen Anthura de ruimte om zich te ontwikkelen. Met 35% HBO-WO geschoolde medewerkers heeft deze onderneming veel kennis en vakmanschap in huis die het inzet om de sector verder te innoveren en te ontwikkelen.

De finalisten hebben met elkaar gemeen dat ze met sterke, vernieuwende strategieën inspelen op de veranderende maatschappij waarbij duurzaamheid en gezonde verdienmodellen goed samengaan. De ondernemers spannen zich in om (jong) talent aan de tuinbouw te binden. Zij produceren een continue stroom aan innovaties en zoeken samenwerking met partners om niet individueel, maar juist als sector door te groeien.

De jury is nog niet klaar, want de tweede beoordelingsronde gaat nu van start. Op woensdag 9 januari 2019 zal de jury bekend maken welke ondernemer de prijs in ontvangst mag nemen. Dit gebeurt tijdens de 33e feestelijke uitreiking in Keukenhof, waar alle tuinbouwondernemers van harte welkom zijn.