Teeltadvies

Categories
Reset filters Pas toe
 • pH in anthurium en phalaenopsis

  pH in anthurium en phalaenopsis

  Binnen de anthurium en phalaenopsisteelt word veel aandacht besteed aan de zuurgraad. De zuurgraad oftewel de pH-waarde is belangrijk voor de opname van verschillende voedingselementen »

 • Energiebalans

  Energiebalans

  Bij plantengroei denken we al snel aan allerlei biologische en fysiologische processen die zich afspelen bij de groei van de plant. Dat plantengroei eigenlijk een groot stuk natuurkunde is, wordt wel eens over het hoofd gezien. De groei is in grote mate afhankelijk van de energiebalans van het gewas. »

 • Fysiologische afwijkingen in anthurium en phalaenopsis

  Fysiologische afwijkingen in anthurium en phalaenopsis

  Telers vragen steeds meer van hun gewassen: betere kwaliteit, minder arbeid, meer opbrengst. Een voorwaarde hiervoor is een optimale teeltaansturing. Het hebben van voldoende kennis van het functioneren van de plant en dus van plantenfysiologie is essentieel hiervoor. Hoe functioneren planten en hoe reageren zij op veranderingen van omgevingsfactoren? »

 • Nieuwe ervaringen en inzichten in de voedingsstrategie

  Nieuwe ervaringen en inzichten in de voedingsstrategie

  De gewenste hoeveelheden (en daarmee ook de verhoudingen tussen de elementen) van de voedingselementen in een oplossing verschillen per gewas en vaak ook per teeltfase van het gewas. Door de jaren heen verandert deze gewenste samenstelling van elementen in de voedingsoplossing vanwege nieuwe inzichten, praktijkervaringen en resultaten van diverse onderzoeken. In dit artikel komen per gewas nieuwe inzichten en ervaringen aan bod. »

 • Trips wetenschappen

  Trips wetenschappen

  In dit artikel willen we de aandacht vestigen op de verschillende tripssoorten die voorkomen. Het doel is om deze vijand beter te leren kennen en daardoor ook sneller en adequater te kunnen reageren. »

 • Herkenningskaart trips

  Herkenningskaart trips

  In de teelt van anthurium en phalaenopsis kan trips voorkomen. Deze kaart toont de kenmerken van een aantal trips met bijbehorende mogelijke schadebeelden en foto’s ter verduidelijking van het schadebeeld. »

 • De invloed van pH op de teelt

  De invloed van pH op de teelt

  Naast de aandacht voor de voeding en EC die naar de planten gaat, is er ook altijd aandacht voor de pH van het voedingswater. Waarom doen we dit eigenlijk? Wat is het belang van de pH en wat is de invloed ervan op de plant?  »

 • Pythium

  Pythium

  In de teelt van anthurium en phalaenopsis kunnen verschillende schimmels en bacteriën zorgen voor aantasting van het gewas en vervolgens uitval van de planten. In dit artikel besteden we aandacht aan de schimmel pythium (wortelrot). »

 • Plantactiviteit is nodig voor een goede gezondheid en groei van de plant

  Plantactiviteit is nodig voor een goede gezondheid en groei van de plant

  Voordat we het over plantactiviteit kunnen hebben, is het goed om uit te leggen wat dit precies is. Het lijkt soms een beetje een modewoord: de planten en het klimaat moeten ‘actief’ zijn. Een actief klimaat is in feite een kasklimaat dat in staat is om vocht af te voeren. In het verlengde daarvan kunnen we dit ook op planten toepassen: een actieve plant of actief gewas is in staat om te verdampen. »

 • Luchtvochtigheid in de teelt

  Luchtvochtigheid in de teelt

  Luchtvochtigheid is naast temperatuur en licht de belangrijkste omgevingsfactor voor een plant om te groeien. In dit artikel staan we stil bij het belang van luchtvochtigheid en de invloed die het heeft op de plant (anthurium en phalaenopsis). »

 • Luchtvochtigheid in de teelt van anthurium

  Luchtvochtigheid in de teelt van anthurium

  Luchtvochtigheid is naast temperatuur en licht de belangrijkste omgevingsfactor voor een plant om te groeien. In dit artikel staan we stil bij het belang van luchtvochtigheid en de invloed die het heeft op de anthurium pot plant. »

Bekijk ook