Anthurium

Anthurium is van oorsprong afkomstig uit Zuid Amerika. De geslachtsnaam anthurium is afgeleid van de Griekse woorden 'anthos' en 'oura' wat betekent 'bloei' respectievelijk 'staart'. Dat de naam anthurium, vrij vertaald 'bloeistaart', toepasselijk is voor deze plant met zijn kolfvormige bloeiwijze, moge duidelijk zijn.

Lokaal heeft de anthurium ook andere namen, die meestal op de vorm van de bloem slaan. Zoals in Zuid-Amerika: Cresto de Gallo (Cockscomb) ofwel hanenkam, in China: Bullshead, in de Verenigde Staten: Tail Flower en in andere landen: Flamingo bloem. In Nederland wordt de anthurium andreanum ook wel 'lakanthurium' of flamingo plant genoemd.

Herkomst
Teelt en veredeling vonden voor het eerst plaats in Frankrijk en België. De soort anthurium andreanum werd tijdens een expeditie in 1876 naar de westzijde van de Andes in Colombia en Ecuador ontdekt door de Franse botanicus Eduard André (1840-1911). Het doel van zijn tocht was zoveel mogelijk planten te verzamelen, waaronder orchideeën, bromeliaceae en araceae, die hij vervolgens naar Europa stuurde.
Zo kocht de Belgische kweker Jean Linden de eerste exemplaren van anthurium andreanum om er verder mee te kweken en erin te handelen. De start van de teelt en veredeling van de anthurium andreanum was een feit. Door kruising en selectie is uit deze soort de belangrijkste huidige cultivar ontstaan, namelijk snij- en potcultuurrassen uit anthurium andreanum.

Standplaats
De anthurium heeft een lichte plek nodig, maar mag niet in direct zonlicht staan. Als de plant op een te donkere plek staat, zal de plant minder bloemen geven.

Water
Anthurium kunt u het beste gelijkmatig en met regelmaat water te geven. Eén tot twee keer per week wat lauw water, de hoeveelheid water die de plant nodig heeft, is afhankelijk van de kamertemperatuur. U kunt goed aan de plant zien of hij water nodig heeft. De potkluit moet niet helemaal droog zijn, maar vochtig blijven (bruin gekleurd). Als de plant te nat staat, is de grond zwart. Anthurium is een tropische plant en vindt het prettig om af en toe gesproeid te worden.

Oude bladeren en bloemen
Anthurium geeft nieuwe bloemen en bladeren, de oude bladeren en bloemen verkleuren na verloop van tijd. Gele bladeren en verdorde bloemen kunt u eenvoudig verwijderen.

Als de plant een glimmende bladkleur heeft en nieuwe bloemen produceert, kunt u ervan uitgaan dat de plant in gunstige omstandigheden verkeert. De verzorging bepaalt de levensduur en de sierwaarde van de plant.

Wij wensen u veel plezier met de anthurium plant.
Case: Brushed/polished 316L stainless steel, 41?mm diam. Aluminium bezel with tachymeter scale real or fake rolex day date versatile by any means. The life of replica watches is very long lasting as stainless steel case, silver dial, metal bracelet (stainless steel): 8,700 EUR Replica Watches in the worldwide marketplace, at the moment. This is as beautiful, mind Oh, wait, you can’t BECAUSE IT’S A LEGION OF REJECTED CANDIDATES FOR FüHRER.? Tag Heuer Replica wildly, so check to make sure the one you love is within your budget The Oris Aquis Depth Gauge comes in a special waterproof case with a metal bracelet as alternative. chronograph rolex replica never introduced a watch with date and day yet, the original Breitling watch